BOUWEN
43

Fototentoonstelling ‘Mijn Rotterdam’

Armoede en veerkracht verbeelden. 9 jonge Rotterdammers lieten hun trots op Rotterdam zien. De expositie in de Kunsthal is onderdeel van een positioneringsstrategie voor het Jeugdcultuurfonds Rotterrdam. De reeks is inmiddels aangekocht door het Stadsarchief van Rotterdam.

Bekijk het verslag van RTV Rijnmond van de opening
Lees in het jaarverslag 2014 de activiteiten van Samenlevingsarchitect

Andere activiteiten die Samenlevingsarchitect realiseerde waren de ontwikkeling van een bereikstrategie voor intermediairs: professionals in de Rotterdamse samenleving die als vrijwilliger voor het fonds aanvragen doen voor een subsidie zodat kinderen in gezinnen met een laag inkomen zich cultureel kunnen ontwikkelen. En er een televisieserie gemaakt op OPEN Rotterdam samen met jongeren van 14, 15 en 16 jaar. Deze jongeren zijn gecoacht in redactie, productie en interviewwaardigheden.

Bekijk hier Elevator010:
Aflevering 1
Aflevering 2
Aflevering 3
Aflevering 4
Aflevering 5

Elevator010 is door OPEN Rotterdam ingediend voor de OLON Award.
Jurycommentaar: “Zeer sympathiek initiatief en inderdaad iets van groot maatschappelijk belang. Het is alleen heel lastig om dat belang op alle niveau’s mee te laten wegen. Moet je bij zaken als camerawerk, montage, interviewtechniek anders naar deze productie kijken dan bij andere omroepen? Wanneer er een categorie zou zijn waarbij maatschappelijke waarde mee zou tellen, dan had deze inzending gewonnen.”